بیشتر بخوانید

صفحه اصلی > نقد و بررسی : نقد فیلم وانکا (Wonka) │ سفر به دنیای شیرین شکلاتی ویلی

نقد فیلم وانکا (Wonka) │ سفر به دنیای شیرین شکلاتی ویلی

نقد فیلم وانکا (Wonka) │ سفر به دنیای شیرین شکلاتی ویلی

فیلم وانکا (Wonka)، فیلمی فانتزی موزیکال به کارگردانی پل کینگ است که داستان پیدایش ویلی وانکا را به تصویر کشیده است. این فیلم اقتباسی از رمان کلاسیک چارلی و کارخانه شکلات‌سازی اثر رولد دال است که به قلم سایمن فارنابی به همراه پل کینگ به رشته تحریر درآمده است. منتقدان بر این باورند که فیلم وانکا، اثری دلگرم‌کننده و بی‌نظیر است که توانسته برداشت خوبی از این شخصیت کلاسیک انجام دهد به نحوی که مخاطب را با خود همراه کند و فضایی برای بیان موضوعات و درون‌مایه تاریک آن داشته باشد.

از مهمترین پایه‌های این فیلم موزیکال، ساخت موسیقی متن آن است که به بهترین شکل توسط جوبی تالبوت و نیل هانون انجام شده است. ‌با ما در ملوفیلم همراه باشید تا نقدی به فیلم شیرین و سرگرم‌کننده Wonka داشته باشیم.

خلاصه داستان فیلم وانکا

داستان فیلم Wonka، زندگی ویلی وانکای جوان را به تصویر کشیده است. ویلی وانکا که شعبده‌باز و مخترعی جوان است به قصد افتتاح فروشگاه شکلات‌فروشی و دنبال کردن رؤیای خود به اروپا می‌رود. وانکا که برای شروع کار خود سرمایه‌‌ای ندارد و نمی‌تواند حتی یک شب را به صبح برساند به پانسیون خانم اسکوربیت توسط فردی فریب‌کار به نام بلیچر برده می‌شود. وانکای بی‌سواد در آنجا قراردادی را امضا می‌کند که از مفاد آن اطلاعی ندارد و این آغازی برای چالش‌های پیش روی او است.

در ادامه وانکا برای فروش شکلات به مرکز شهر می‌رود اما، بخت با او یار نیست و بساطش جمع می‌شود و چون پولی برای پرداخت به صاحب پانسیون برای اقامتش در آنجا ندارد، به موجب قراردادی که امضا کرده است باید برای 10000 روز در پانسیون کار کند. وانکا که خود را اسیر خانم اسکوربیت می‌بیند، سعی می‌کند با برخی دیگر از افرادی که در پانسیون همانند او به اسارت گرفته شده‌اند، فرار کند.

وانکا با همکاری نودل، دختر یتیمی که در پانسیون مانند خودش گرفتار شده است، از آنجا فرار کرده و در ادامه فروشگاه شکلات خود را افتتاح می‌کند اما، به دنبال اتفاقاتی کار خود را دوباره از دست می‌دهد. سرانجام ویلی وانکا و رؤیاهای او با اتفاقات غیرمنتظره و جالب را در فیلم Wonka با ملوفیلم تماشاگر باشید و از تماشای آن لذت ببرید.

فیلم وانکا

نقد فیلم وانکا

تمرکز فیلم وانکا روی اولین ماجراجویی‌های ویلی وانکا جوان است که می‌توان گفت اتفاقات آن پیش از اتفاقات رمان کلاسیک چارلی و کارخانه شکلات‌سازی اثر رولد دال و آشنایی ویلی با چارلی جریان دارد. در داستان فیلم وانکا شاهد اولین ملاقات ویلی وانکا با اومپا لومپا هستیم که به اولین ماجراجویی‌های او پیش از تأسیس کارخانه شکلات‌سازی‌اش برمی‌گردد. ساخت این فیلم براساس نسخه جوان‌تر در کنار وجود نسخه تیم برتون و جانی دپ توسط پل کینگ ریسک بالایی داشته است اما، پل کینگ در کنار بازی عالی هنرمندان نقش‌آفرین در فیلم و اقتباسی فوق‌العاده از رمان منبع، توانست موفق عمل کند و مخاطبان بسیاری را با فیلم همراه نماید.

پل کینگ که وظیفه کارگردانی فیلم Wonka را بر عهده داشته است و با توجه به سابقه درخشانش در کارگردانی فیلم‌های پدینگتون و پدینگتون 2، انتظارات ما را از این فیلم او بیشتر کرده است با این حال، کارگردانی فوق‌العاده او از نکات قوت فیلم وانکا محسوب می‌شود و توانسته به بهترین شکل ممکن کار خود را به پایان برساند. از طرفی هنرمندی عالی تیموتی شالامی در نقش ویلی وانکا که کار سختی بر عهده داشته است تا بتواند ثابت کند که گزینه خوبی برای بازی در این نقش است، بدون شک یکی دیگر از نقاط قوت این فیلم پرمخاطب محسوب می‌شود که توانسته بیننده را راضی کند.

تجسم ویلی وانکا جوان با هنرمندی تیموتی شالامی در بهتر کردن اجرای فیلمنامه نقش مهمی ایفا کرده است که اجرای عالی او در این نقش یک نکته مثبت در فیلم محسوب می‌شود. شالامی با بازی عالی خود کمک زیادی به پیاده‌سازی صحنه‌های موزیکال فیلم کرده است که در نگاه اول بسیار جذاب به نظر می‌رسد و مخاطب را به سمت آثار کلاسیک دیزنی سوق می‌دهد. شالامی توانسته جذابیت ملایمی را برای این شخصیت به ارمغان آورد و جانی تازه به این شخصیت ببخشد که تا حدودی از منبع اصلی اقتباسی آن یعنی رمان رولد دال دور می‌شود. این دوری و عدم تکرار در به نمایش گذاشتن این شخصیت آشنا، شروعی تازه را ارائه می‌دهد که با جذب مخاطب همراه بوده است و می‌توانیم آن را به فال نیک بگیریم. در کنار بازی عالی شالامی شاهد هنرنمایی بازیگران مکملی چون الیویا کلمن شرور، هیو گرانت در قامت اومپا لومپا و همچنین روآن اتکینسون در قامت یک پدر روحانی هستیم که با ایجاد فضایی احساسی با چاشنی طنز و خنده در فیلم، شخصیت‌های دوست‌داشتنی را خلق کرده‌اند که از نکات قوت فیلم به‌شمار می‌روند.

فیلم وانکا فیلمی نیست که دنباله‌رو فیلم Charlie and the Chocolate Factory باشد و سعی کرده است که خود را از زیر سایه آن خارج کند و بیشتر مسیر خود را پیش گرفته است. تصمیم درست و شجاعانه در ساخت این فیلم سبب شده است تا به جای مقایسه دو نسخه شخصیت در هر دو فیلم، دو نسخه متفاوت این شخصیت را شاهد باشیم که مخاطب را راضی نگه داشته است و توانسته اثری بی‌نظیر را خلق کند. این فیلم فانتزی، موزیکال و کمدی از استعداد خاص کارگردان خود بهره گرفته است و داستان ویلی وانکا را با سبک و استایل فیلم‌های او همچون پدینگتون ترکیب کرده است که در عمل جواب داده و توانسته تماشاگر را با داستان ویلی جوان که باید با کارتل‌های شکلات‌سازی مبارزه کند و یک ناجی برای خود و دوستانش از یک زیرزمین باشد، همراه کند.

فیلم Wonka در بخش داستانی خود دارای روایتی سرراست و مشخص است. فیلم به بخش‌های مختلفی تقسیم شده است که در آن شکلات‌ساز جوان ویلی وانکا به دنبال رؤیاها و آرزوهای خود قصد دارد مغازه شکلات‌فروشی خودش را داشته باشد اما، موانع متعدد پیش روی او از صاحبخانه حریص گرفته تا یک کارتل قدرتمند شکلات‌سازی و اومپا لومپا که به دنبال انتقام است، وانکا را به تلاشی برای نجات خود و در نهایت کمک به دوستانش وا می‌دارد که در ادامه سعی دارد تا راز بزرگ کارتل‌های شکلات‌ را فاش کند.

فیلمنامه فیلم وانکا که به قلم پل کینگ و سایمن فارنابی با اقتباس از رمان کلاسیک چارلی و کارخانه شکلات‌سازی اثر رولد دال به رشته تحریر درآمده است، خط بین رئالیسم جادویی و کمدی اسلپ‌استیک را به طور مؤثری نشان می‌دهد اما، این نوع روایت از سفر وانکا دور نشده است و توانسته با جذابیت خاصی آن را به تصویر بکشد. فیلمنامه این فیلم در واقع با قاطعیت عناصر مختلفی چون عشق، توطئه، رمز و رازهای نهان، جاه‌طلبی، دوستی و همچنین احساسات مختلف را در بر گرفته است و یک داستان جذاب و تماشایی را برای مخاطب خلق کرده که در طول فیلم او را به دنبال خود می‌کشاند.

اگرچه فیلم در کل اثری خوش ساخت و جذاب برای مخاطبان است و دارای طراحی هنری جذاب و خوبی است اما، به نظر می‌رسد که بخش داستانی آن چیزی کم دارد که می‌توان آن را به داشتن یک عمق مناسب برای آن نسبت داد. شاید نداشتن عمق مناسب در داستان فیلم Wonka را بتوان به تمرکز قسمتی از فیلم روی شخصیت نودل نسبت داد که سبب شده تا تمرکز داستان روی ویلی وانکا کاهش یابد اما، این به معنی ضعیف بودن شخصیت نودل نیست بلکه هدف فیلم که به شکل‌گیری داستان ویلی وانکا مربوط می‌شود در دقایقی از فیلم کمرنگ شده و با دوری از هدف خود به سمت هدف دیگری می‌رود.

فیلم کمدی موزیکال وانکا

فیلم Wonka فیلمی موزیکال است که از مهمترین پایه‌های یک فیلم موزیکال، موسیقی متن آن است که به بهترین شکل توسط جوبی تالبوت و نیل هانون ساخته شده است. در واقع می‌توان گفت که جادوی فیلم وانکا در ژانر آن نهفته است که علاوه بر یک داستان تماشایی با یک اثر موزیکال عالی طرف هستیم که نقش مهمی در جذب مخاطب به فیلم داشته است. از طرفی شخصیت‌های مضحک تا مکان‌ها و لباس‌های رنگارنگ و همچنین سبک و فرم باظرافت فیلم در کنار طنز هوشمندانه آن، خالق لحظات بسیار زیبا و تأثیرگذاری بر مخاطب است که نمی‌توان آن را نادیده گرفت.

یکی از نکات جالب توجه در فیلم وانکا ترکیب بخش کمدی با موزیکال آن است که به خوبی در طول فیلم شاهد آن هستیم. بخش کمدی فیلم به‌عنوان یک بخش قدرتمند در آن تلقی می‌شود که بیشتر روی شخصیت‌هایی مثل کارتل‌های شکلات یا پلیس تمرکز دارد و سبب خلق صحنه‌های کمدی جالبی در فیلم شده است. در کنار صحنه‌های خنده‌دار، کارگردان فیلم تلاش کرده است تا کمدی سیاهی از فساد پلیس را نیز در فیلم به تصویر بکشد که به خوی از پس آن برآمده است. فیلم Wonka از ابتدا تا انتها دارای یک روند ثابت و کلی است اما، با این حال اثری خوش ساخت و در عین حال دلگرم‌کننده است که با وجود مشکلاتی که دارد توانسته مخاطب را راضی کند و یک فیلم سرگرم‌کننده باشد.

سخن آخر

فیلم وانکا فیلمی فانتزی موزیکال با بازی زیبای هنرمندانی چون تیموتی شالامی، کیگان-مایکل کی، سالی هاوکینز، روآن اتکینسون، الیویا کلمن، جیم کارتر، متیو بینتون، تام دیویس و سایمن فارنابی است که توانسته مورد توجه منتقدان و تماشاگران قرار بگیرد. فیلم Wonka، فیلمی سرگرم‌کننده با چاشنی خنده است که ویژگی‌های جذابی دارد و داستان کلاسیکی را به زیبایی به تصویر کشیده است که مخاطب را سرگرم می‌کند. اگر از دوستداران آثار فانتزی موزیکال هستید، فیلم وانکا را از ملوفیلم بیننده باشید.

برچسب ها :

فریبا حسین زاده

پست های مرتبط

نقد فیلم فضانورد │ اثری غوطه‌ور در پوچی در ژانر علمی تخیلی

فیلم فضانورد (Spaceman) یک فیلم درام علمی تخیلی آمریکایی محصول ۲۰۲۴ است…

۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

نقد سریال مسئله سه جسم │ اثری جاه‌طلبانه در ژانر علمی تخیلی

سریال مسئله سه جسم (3 Body Problem) اثر جدیدی از سازندگان سریال…

۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

نقد فیلم آرگایل (Argylle)│ اثری ناامیدکننده از متیو وان

فیلم آرگایل (Argylle) یک فیلم اکشن جاسوسی با چاشنی کمدی به کارگردانی…

۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

دیدگاهتان را بنویسید